Az eredeti mac and cheese recept 4 féle sajttal

Az eredeti amerikai mac and cheese recept
  • Előkészítés
    25 perc
  • Sütés ideje
    15 perc
  • Adag
    4
  • Elkészítés
    50 perc

Igazi ízbomba ez az eredeti mac and cheese recept, ami egyenesen Amerikából érkezett. Diétázóknak messziről kerüljék el ezt a finomságot!

Ha inkább egy könnyített és egyszerűbb változatot készítenél el, akkor kattints IDE.

Hozzávalók

Mac and cheese alap

Szószhoz

    Elkészítés lépésről-lépésre

    Lépés1

    Először készítsük el a habarást: a tűzhelyen a legalacsonyabb fokozaton olvasszuk fel a vajat, majd keverjük el a liszttel egy habverővel, amíg egyenletes masszát nem kapunk.

    Lépés2

    Ha megvan a massza, lassan öntsük fel a tejjel és tejszínnel. Forraljuk fel nagyon lassan és folyamatosan kevergessük (ha gyorsan tesszük, megég). Adjuk hozzá a borsot és a pirospaprikát, majd 10 percig főzzük.

    Lépés3

    Ezzel párhuzamosan a tésztát főzzük ki sós vízben (mivel tésztánként változik a főzési idő, a csomagoláson lévő utasítást figyeljük).

    Lépés4

    Ha elkészült a tészta, öntsd fel a szósszal és az összes előre lereszelt sajtot is keverd el. Fontos, hogy ezt még akkor tegyük, amikor a tészta és a tejes szósz is meleg, hogy a sajt egyenletesen elolvadjon. És kész is vagyunk!

    Lépés5

    Aki még inkább felturbózná a receptet, az egy tálba öntve, sütőben körülbelül 15 percig 180 fokon sütheti. Szerintünk megéri!

    Neked ajánljuk még

    Értékeld a receptet!